Friday, February 26, 2016

Airpak Express Cilake!!!!

Grrrrrrrrrr......!!!!!!!!!!!!!

Haishhhh....ari jumaat yg mulia ni la yg nak buat aku sgt2 PANAS!!!!!!!

First of all, aku ade beli barang online dari LELONG. apa yg aku beli?? LG Wireless Adaptor mcm yg kat dalam gambar kat bawah ni...



Murah je RM30 je plus postage RM6 and ape jadah punye tax 90 sen so total RM36.90...aku order ari selasa n seller confirm order on rabu early morning....so aku pn confirm order and made payment on the same day la around 11 am...ptg tu aku dpt email seller dah shipped out aku punye item...so aku pikir latest by yesterday should deliver la kat aku...dalam emel pun seller ade bg aku consignment note number untuk aku track aku punye barang...tunggu punye tunggu barang x sampai so aku pikir maybe esok (arini la jumaat) kot sampai...tapi bila aku cek tracking, status barang dah delivered siap signed lagi....tapi sape?????tgk kat bawah ni tracking barang aku...



Then aku pun dah pelik...mase aku cek semalam dah malam baru aku cek....so pg td aku call la Airpak Express ni..no die ade kt bawah logo die kat atas tu....aku call aku cakap baik2 tanya status barang aku cane tp die xleh cek dalam sistem sbb barang yg deliver semalam hari ni baru proses and key in sume dalam sistem dorg which takes time about 1 day la sbb too many delivery everyday. So dorg punye customer service cakap akan call aku balik untuk update status by today. Tunggu punye tunggu xde dapat pun lagi call dari dorg...so lepas solat jumaat aku decide nak call balik dorg and cakap dgn supervisor dorg terus senang...time ni mmg angin satu badan la...nasib baik la time aku call tadi dalam shopping mall...kalo kat umah aku or tempat xde orang mmg da kene tengking makin hamun sembur sume dah kat telinge die tadi...kat public so aku sound tu cover ckt la...then aku cakap aku nk update before 3pm...

Aku naik opis n tunggu la sampai 3 pm n aku receive call dr supervisor customer service tu...name minah tu fasha...nasib baik bkn fasha sanda kalo x mmg aku dah mintak bumble bee dah as ganti rugi kat barang aku tu....kuikuikui....then die cakap barang aku mmg dorg dah deliver kat sorg minah ni name Amy....sape pulak AMY ni........???????????!!!!!!!!!!hishhhhh marah betol laaaaaaaaaa aku ni....aku cakap kat die, opis aku xde org name amy....ade 2 org je aku n bos aku! n kat sistem cakap receptionist...n die suh aku cari kat receptionist...wehhhh.....opis aku ni mane ade receptionist la ngek!!!!!building opis ni bkn mcm building opis kt KLCC ade receptionist kt bwh tuuuuuu! bengang hanginnnnn 1 badan aku dgr....haishhhhh!!!!! then aku cakap tolong cek gn rider yg deliver barang aku tu n aku nk update by 4 pm....huhhhhh


Tunggu n tunggu lagi jam dah 4 pm...aku call lagi mitak update...no hp yg si fasha ni call aku tu aku call byk kali x angkat...then aku call HQ lg skali n bgtau nk ckp gn si fasha ni tp die xnk bg...nk gak bukak kes baru...hampehhh!!!tp tgh2 call dlm kul 415 camtu ade org tekan loceng opis aku...n as expected rider dorg dtg....aku bgtau kt customer service on call tu rider dorg dtg n aku drop call....aku tanye budak tu name die Arvin....mane brg aku????die ckp xde...die ckp die da hantar semalam...then aku tanya hantar kat mane???die ckp letak kt pintu....ni haaa kat bawah ni....die letak kat pemegang pintu ni haaaaa....haram jadahhhh!!!!!


Then aku tanya apsal letak kt pintu???sape amy????ade call aku x semalam???sbb aku xde receive pape call pun dari sape2....die cakap die ade call nombor 012...ape nombor die????x ingat die cakap...mane nombor tu? aku nk tgk kat phone die....die cakap dah delete nombor tu semalam...wadehekkkkk...BANGSAT!!!!sape suh bg kat pintu??????die cakap amy tu yg suh letak kat pintu....die ckp die dtg pg dlm pukul 11 lbh...mase tu aku n bos aku xde kat opis....aku tanye apsal dlm sistem ckp 330 lebih???br update dlm sistem ptg tu...mane 1 aku nak caye aku x tau la wehhh!!!!! so skrg mane brg aku????ikut kan hati aku yg bengang ni nak je aku tumbuk muka die sampai tenggelam hidung die...tp pikir tu depan opis kot...kang aku jerit2 abis sume jiran2 opis aku kuar lak....so aku behave sbb nak jaga nama company....abis tu sape yg sign consignment note ni???die cakap die sign sendiri...WHAT....??!!?!?!!?!?!?!! aku terkejut gile bile die cakap camtu....sialan betol!!!!wehhhh...nasib barang tu RM30 je...kalo barang tu RM3000?????RM2.6bil??????ko nak cakap pe?????so skrg barang aku mane????then tgh2 die duk tercegat depan aku tu aku call HQ Airpak....cakap bdk tu ade dpn aku n die ckp bla3....malas aku nak taip balik sbb pe yg aku ckp kt customer service tu bende yg same yg aku bebel kat atas td...kang korg yg bc ni ckp aku asek ulang bende yg same je lak nanti....hahaha

Hati aku bengang n nyampah gile tgk malaun dpn aku ni...besar kecik besar kecik je aku tgk malaun ni....nak je aku bg flying kick kuasa lima super saiya ke 10 kt kepala die.....sebelum aku naik darah lagi aku halau die balik....si fasha then call aku balik die cakap sorry on behalf of Airpak...die akan report kes ni to top management...n emel cc aku skali...mtk aku response emel tu....mmg sonok la aku cucuk dlm emel tu....mmg malaun ni ptt kene tindakan disiplin....katanye nak terminate....lantak die la...aku xnak jd punca org hilang mata pencarian lak...tp tu ikut company die punye polisi la....kalo die nak terminate ke gantung keje ke tu terpulang...malas aku nk amek tau da....yg pasti skrg aku sgt BENGANG!!!!!!rase nak call Hot FM zon BENGANG jeeeeeee skrg ni...hahahahaha....

OK, lastly....si fasha tu cakap aku blh claim balik dari Airpak barang aku ni...tp dlm bentuk cash la....ikutkan hati aku nak saman RM2.6bil je biar aku blh lawan DSN....nak gak merasa beli private jet n cincin juta2 bg kt bini aku....pastu Ban Huat call aku balik...die cakap die akan replace barang aku tu...tp kena bg few days gak la sbb bende ni kene liaise gn Airpak...pasal cost, die cakap aku x perlu risau sbb tu antara Ban Huat n Airpak....

Sooooo...aku kena tunggu lagi laaaa....adoiiiii!!!!!!

Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html