Sunday, August 31, 2014

I LOVE MY WIFE

Assalammualaikum wbt...

Lame dah aku tak update blog aku ni..bkn lame tp rase mcm sgt laaaaa lame aku x update blog ni..rase mcm dh bersawang sesangat dh blog ni...yes, aku ade post satu entry few weeks back sbb aku sgt bengang dgn transnasional...n i did on the scene...abis bateri power bank aku sbb taip entry tu hp...batei lak ckup2 je bile aku smpi kl..kalo x 1 hal lak aku nk cari public phone nk call wife aku amek kt tbs...dh la tgh2 mlm pkul 3 pg teksi pn dh xde...pape pn, thanks to my wife sbb dtg jugak amek aku even tgh2 mlm pkul 3 pg pn...

Ok, actually this entry aku nk cite psl my wife...tgk post entry pn dah tau kn...yes, i did...i love my wife...so much...i will not let her go from my life...n will not leave her...forever...she's the only one yg blh handle perangai aku yg kdg2 unpredictable...sometime aku jd sgt gile..causing everything went wrong...i don't know what heart she has, but she kept on being nice to me...yes, she's not perfect bcoz nobody is perfect rite...but she did everything to be as perfect as possible for me...thanks dear for everything u did...

Let's talk about married life...yes, life changed once u get married...why? bcoz before this u slept alone...but after married, someone will accompany u sleep for nights...before this nobody cares about ur meal...kalo mls nk kuar mkn so mmg x mkn la ko...duk la kt umah smpi tahap kemalasan tu menurun smpi 0% br g mkn...tp pas kawin, i hv my wife to prepare food for me...yes, this happen not everyday...sbb aku keje johor n my wife keje kl...die duk umah family die gn mak die...n aku duk bujang gn kwn2 aku kt umah sewa kt johor...aku bkn xnk bwk die pndh johor tp keje aku ni byk travel...so aku kena pk keselamatan die kalo aku kena kuar outstation...since die mmg xde sedara mara kt johor so aku biar kn die stay kl gn mak die..but now, no need to worry lg..sbb aku akn pndh keje kl...soon...as soon as possible...i'm a married man, so i have my responsibility...kena gak jaga bini even tho die duk gn mak die...

Biasa la pas kawin ni mst ade yg akn tanye..orang melayu katakan...nk wat mcm mane kn...layankn jela....soaln cepu mas yg slalu kuar, dah de isi ke? of coz soaln tu bkn di tujukn kt aku...sbb aku mmg slalu berisi pn...makin gemok de la...haishhhh....kena tukar diet ni...tp since aku de abg yg belum kawin, so soaln cepu mas tu x byk sgt la tembak kt aku....sbb aku de perisai abg aku....die yg bakal kene tanye dulu bile nk kawin...so aku terselamat...sori my bro...hahahhaaha...but yes, sape yg kawin xnk anak kn...tp sume tu bkn ketentuan kite....kite hanye mampu utk merancang tp ALLAH yg menentukan segala2 nye...so i set in my mindset, kalo ade rezeki akan ada lah cahaya mata...don't worry, put ur trust to ALLAH...He know His plan...better plan for His servant...so pada sape2 lg yg nk tanye aku soalan cepu mas ni, jawapan aku akn tetap same...belum ade rezeki...nnt dah de rezeki, aku akn hebah kn 1 dunia...inshaALLAH...doakn yg terbaik...so lepas ni kalo de sape2 tanye aku lg, aku akn bg link entry ni...bc sndri jawapan aku ye...hahahaha

So my wife, i know who u are...how r u...what r u...how u act...what kind of person u r...ur personality...everyone have their own weakness...so that u...n so that me...but, i don't care about that...since i already accepted u as my wife, i will accept ur weakness...everything about u...nobody else can replace u..bcoz YOU and only YOU...n i want u to know that............


P/S: I wanted to share my wife phote, but this blog is public...i don't feel it safe...so let me kept her in my heart...if u wanna see her, come n see me n i'll bring my wife together...

I LOVE U SO MUCH

Friday, August 8, 2014

Transnasional S**K!!!!

Ok aku tgh bengang! Aku bengang gn trans skrg ni! Sgt bengang...yes!!! Super duper bengang!!! Aku skrgckt R&R tangkak, johor hala ke utara...aku nk blk KL mlm ni...aku terpaksa amek bus trans ni sbb bus ni de trip kul 7pm...ikut ati aku nk amek konsortium tp lmbt sgt...1st trip utk mlm kul 9pm...aku mls nk smpi lmbt2 KL...ssh smpi lmbt2 ni...xnk suh bini aku amek lewat2... Ekceli plan aku nk blk gn kwn aku carpool...tp out of sudden aku konpem kn blk pg td die ckp xjd blk weekend ni...housemate aku nk blk KL gk tp nk blk esk pas open house umah kwn kitorang...die nk blk esk sbb nk makan sate Anis Sukito kt Batu Pahat..kalo x mlm ni dh blk dh...sbb dh jnji nk blk mlm ni so trpksa la aku blk naik bus...kelam kabut aku cri tiket bus...tkt gk abis sbb raya x abis lg ni...KL br stat nk raya so ramai org wat open house...ni pn slh satu reason aku blk sbb de open house...famly aku je de 3 open house ahad ni...yg 2 tu xde la open house sgt sbb dorg nk wat akikah...tp blh kate skali harung la kn... Sbb kn aku sgt la bz keje hr ni so aku decide beli online jela...mls aku nk g larkin semata2 nk beli tiket bus..bazir mase aku je cm2...since dh de online ni so aku gune kn wisely la...aku check konsortium lmbt sgt...so aku trus check trans sbb tu je yg trus kuor pas aku google..aku check de kul 7 trus aku beli sbb nk cepat...hrga pn beza singgit je gn konsortium...sib bek aku x bli tiket return gn trans ni...blk JB aku dh bli konsortium....nasib baik... Pas keje aku mandi2 siap cpt2 n trus g larkin...park kete sana byr rm5 per day..ok la xya ssh2 aku nk suh kwn aku amek blk nnt...kalo belasah amek teksi mau x kene cekau smpi rm50 pg2 buta...bus gerak sharp kul 7 dr stesen bus larkin...ok good...sbb b4 ni aku experienced bus delay 2 jam sbb drver lembab...kalo yg bus dh tggu pn mmg x prnh gerak on time..slalu mst akn lmbt at least 15 minit..de la improvement....jln smpi yong peng benti kt rest area...tp bkn R&R la...kuor hiway sggh rest area...ok fine driver nk mkn mlm...xpe la sbb bus gerak kul 7 kn konpem2 x smpt nk mkn dlu kn...i've no issue on this la....aku igt nk mkn gk td tp aku trun2 tgk sume kedai mkn cine...sori aku bkn nk racist kt cni...tp as a muslim nk mkn kne carefull...aku xckp mknn cine jual x halal...tp aku more prefer malay food...cri2 tgk de la 1 gerai melayu jual cucuk2 n karipap...karipap besar gk la...1 rm3 kot!!! Mahai ok....bsr ckt dr karipap ikea...tp dlm kosong..de inti kentang je...kalo ikea kecik ckt tp inti penuh siap de telur rebus lg 1/4...tp sbb nk alas perut aku beli gk la...n air mineral kecik rm2 sebotol! Cekik darah betul....tp nk wat cne tu je rezeki yg de mlm ni...slalu mmg aku x rs lgsg nk kuor kalo bus benti...tp mlm ni aku trgerak ati nk trun bli mknn ckt...alik2 bus rosak tgh jln... Ekceli aku dh sikit rs pelik sbnt nye td...sbb bus slalu akn bwk laju ke...aku pelik knp bus ni slow je...aku rs drver bus nk bwk dlm 80km/j je...mmg slow la...slalu konpem 100km/j lbh la kt hiway...last2 bus ni benti kt tangkak...heran gk aku knp bus tbe2 benti...rs mcm x lalu tol pn td...kalo lalu tol mgkn die g amek org mn2 kn...aku mls nk tgk luar...wat bodo jela...tup2 drver mati kn enjin bus...lme lak tu dkt 5 mnt...aku mmg nk trun dh tp tggu jap lg...pastu de sorg trun...jap lg de sorg lg trun n aku trun skali...aku ty knp drver tu ckp overheating...aku hangin btl la ble dh jd mcm ni...aku mrh kt mgmt trans ni...kejadah nye bus x servis nk serve customer...aku ckp kt drver x chck dlu ke b4 jln..die ckp dh chck...chck mksd aku tu PM...preventive maintenance...ni bkn bus personal ko yg ko nk servis ske2 ati ko...pastu drver ni blh lak tbe2 nk melenting x puas ati gn aku ckp aku x reti nk sabar...woi aku bkn x reti sabar la setan! Aku cume pertikaikan psl mgmt trans ni ngek! Bengap btol! kalo mgmt trans buat maintenance btol2 xkn jd mcm ni la sengal! isu overheating xkn jd kalo btol jg servis! Ko sdr ckt ko tu ckp represent ur company...pe yg passenger komplen take note bkn melenting! Yg ko nk terase pehal? bapak ko ke yg kt bgian mgmt trans ni??? X kn??? kalo ye xkn la ko jd drver kn....aku bkn nk diskriminasi ke pe...tp u as drver u shd hv ethic...aku ckp bnde btl...sbb ni bkn 1st experience aku gn trans...as i said aku trpksa amek trans...byk sbb knp aku x ske trans...tp mls aku nk mengomel pnjg2 dlm ni...yg ko tibe2 xpuas ati gn aku pehal??? Nk gado??? Meh la tumbuk muke aku sedas kalo berani...ko igt aku takut sgt ko??? Kalo ko bkn drver bus mmg aku lwn blk kalo ko tumbuk aku...ni sbb ko drver bus aku kne ajar ko kalo ko tumbuk aku...dh la xde ethic! Xtau nk entertaint customer...weyh aku prnh naik bus atieza de kedah ke teganu la...bus eksiden kt gerik...g balai polis ipoh tgh2 mlm wat report...kul 7 pg br jln blk ke tganu...sbb drver tu rs brslh so drver tu sggh kdai mkn esk nye n blanje sume penumpang...bkn mcm ko! dh la xde ethic...dh tau bus rosak xde lgsg initiatif nk msuk bus gtau penumpang ckp bus de mslh...nk tggu org ty dlu br nk ckp...jadah nye...bangang pnye drver...btl la sorg pkck ni ckp...based on ur ethic...that's y u became bus drver...they way ko ckp n response.....truk!!! Bengang lak aku tgh2 mlm ni... Skrg dh 1230...ko ckp kul 10 td bus yg dh otw ke KL xde yg kosong..so kne tggu bus len ganti dr jhor...kene tggu 2 jam...skrg dh pkul brape???dh 2 jam stgh dh weyh....kul 1130 td pomen smpi...ko explain btol2 ke x kt pomen tu b4 dorg dtg??? Knp dorg dtg chck2 x smpi 10 mnt ckp xley repair...pump air rosak xley nk flow kasi sejuk enjin...ko sembang belagak hebat psl enjin bus...pehal ko x chck btol2 pe mslh yg sbb kn overheat td???? Pomen dr mne tah ko amek...ckp dr melaka...tgk2 alamat kt van die alamat batu cave...no fon pn no klang valley....sia2 pggl pomen tp xle nk solve kn isu ni...last2 ko ckp bus ganti smpi kul 1 lbh...dlm 130 pg br smpi...putar btol la ko ni...mne bus yg ko ckp smpi dlm 2 jm td????? Bus dr mne lak kne tggu smpi 3 jm lbh ni??? Dr sgpore ke???? Bangang btol....stress aku!!!!! Nah tgk gmbr bus ni...siap no plat lg aku amek sbb sng nk wat reference ble nk komplen kt hotline die nnt...kasi no plat skali ckp bus ni lbh 10 thn dh...dh blh dispose besi buruk dh ni kalo xnk maintain....n de skali gmbr pomen dtg konon nye nl repair bus ni...haremmmmm....satu pn x jd.... Dh!!! Mls aku nk membebel pnjg2 psl bus ni!!! Sumpah aku akn ban trus TRANSNASIONAL pasni!!!

Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html