Saturday, March 8, 2014

MAS MH370 Hilang Dari Radar


Salam...

Dah lame aku x update blog ni....maybe sebab malas kot...hihi...ok, xnak ckp byk...back to the topic...

pg td aku bgn2 tgk msg kt wasap dah byk cite psl flight MAS MH370 hilang dr radar...1st of all mmg aku igt bnde ni main2 sbb b4 ni ade gak yg main2 ckp psl kapal terbang jatuh ni...psl flight dr KLIA to KK jatuh n siap bg link lg yg sah2 tipu...tp pg td aku jd terkejut sbb kwn aku siap bg skrin shot dr MAS FB media release ckp flight MH370 lost contact dgn Subang Air Traffic Control stat 2.40am...


Ok ni aku capture dr FB MAS, berite ni yg kwn aku kc pg td...mmg aku sgt trkejut sbb aku ade kwn yg keje as steward kt MAS ni..tp aku think positive jela die xde dlm flight...sbb aku x penah nmpk die check-in kt Beijing..tp xtau la kalo aku x penah perasan ke hape...tp kalo Hong Kong penah kot aku nmpk die check-in kt FB...tp aku dh dpt info die slmt n xde dlm flight tu...alhamdulillah...

Then ade pulak kuar berite ckp flight tu dah slmt landing kt Nanning Airport, China. emergency landing kate nye...tibe2 MAS kuar statement lak ckp berite tu palsu...dorang still xdpt contact dgn MH370..mcm2 berite kuar skrg ni...xtau mane 1 btol n blh caye...br nk hepi tibe2 xjd hepi blk....


Hilang 1 perasaan lega psl kwn steward aku, dtg lak berite staff Freescale, company lame dulu before aku pindah Omega, ada dlm flight tu...1st aku dgr 29 org total staff fsl ni..then tibe2 ckp lak 19 org...16 dr FSL KLM (Kuala Lumpur, Malaysia) n lg 3 org dr FSL TJN (Tianjin, China)..most of them r managers...ade yg aku knl tp not in person la...tp aku tahu lah sape org nye tu...but sad news, slh sorg nye kwn aku on board...T____T igt lg aku pas aku invite die dtg wedding aku, die ckp die x dpt dtg sbb die kt china time tu...aku igt ke die dah pergi sana rupe2 nye still kt KL...

Next dpt berita lg ckp Vietnam Navy ckp MAS flight crash dkt Tho Chu Island, Vietnam..kata nye diorang dpt signal dr MH370 ni....punca kejadian dikatakn sbb hujan ribut kat sana..tapi aku still tunggu jela berita yg sahih dan blh caye...kalau btl la signal yg dorg receive tu dtg dr MH370, mmg aku sgt sedih sbb rmai staff dr ex-company aku dulu on board...just pray for them...tu je yg boleh...


Now aku dapat latest news lak....tgk kt FB kwn aku ade post ckp psl kwn die dah masuk dlm paper the star online...ni salah sorg dr staff fsl on board..skrg xtau lg btol ke mangsa meninggal ke x...just pray for them...


Name list penumpang kat bwh ni...aku dpt dr kwn2 aku yg share..



Name list pilot n crew kt bwh ni...


Bawah ni lak senarai penumpang ikut negara...most of them from China....

Altogether, 239 passengers & crew, from 14 different nationalities, including two infants. Passengers were from:
1.    China - 152 plus 1 infant
2.    Malaysia - 38
3.    Indonesia - 12
4.    Australia - 7
5.    France - 3
6.    United States of America - 3 pax plus 1 infant
7.    New Zealand - 2
8.    Ukraine - 2
9.    Canada - 2
10.  Russia - 1
11.  Italy - 1
12.  Taiwan - 1
13.  Netherlands - 1
14.  Austria - 1


Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html