Wednesday, August 15, 2012

Kurma Israel kini di Malaysia!

Korang pernah dengar pasal kurma dari Israel?? Pernah dengar Israel export produk diorang ke nagara kita?? Mustahil??? Itu kata korang, tapi hakikatnya memang produk-produk diorang dah masuk pasaran Malaysia. Salah satu contoh, tengok gambar kat bawah ni. Juadah berbuka puasa ni diorang jual kat kita. Korang sanggup makan kurma ni? Kalau aku, rela aku ambik buah-buahan tempatan macam tembikai ke daripada aku berbuka dengan kurma yang diimport dari Israel ni.

Sedikit keterangan mengenai gambar ni ada kat bawah. Aku just copy and paste dari Facebook je ni.


1-Semoga umat Islam tidak lalai ketika membuat persiapan berbuka puasa sehingga bersubahat menyumbang terhadap kemajuan ekonomi Israel.

2-Jangan pula hendaknya ada di kalangan umat Islam sendiri yang berkata bahawa semua ini adalah perkara kecil atau perkara remeh-temeh.

3-Persoalannya - bagaimana produk daripada tanah yang dirampas daripada umat Islam yang dizalimi ini boleh sampai ke bumi Malaysia?

Sheikh Dr Yusuf al Qaradawi berkata:

Setiap riyal dan dirham yang digunakan untuk membeli produk mereka akan akhirnya menjadi peluru-peluru yang digunakan untuk menembak saudara-saudara dan anak-anak di Palestin. Oleh itu, adalah menjadi kewajiban untuk tidak sekali-kali membantu (musuh Islam) dengan membeli produk mereka. Membeli produk mereka adalah menyokong tirani, penjajahan dan kekejaman.


Korang rasa kurma je ke yang di export ke Malaysia? Korang salah! Malaysia merupakan negara ke-24 yang menyumbang kepada ekonomi Israel untuk tahun 2010 yang mengimport produk dari Israel sebanyak 0.1% daripada keseluruhan ekonomi Israel.


Antara produk-produk Israel di pasaran Malaysia seperti di bawah.


Jom sama-sama kita boikot produk dari Israel ni! Cara nak kenal pasti produk Israel boleh tengok dekat bar code je. Cara dia macam kat bawah ni.


Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html