Thursday, November 17, 2011

We know your life has no value


We know your life has no value, but petrol is extremely costly... Sape makan cili dia terasa pedas. Hehehe. Wow, ganas betul lah signboard ni. Aku yang bukan smoker pun sentap baca ayat ni. Kalau smoker aku tak tahu la apa perasaan diorang. Kejang jantung kot! Hahaha!

Gambar ni aku ambik kat Facebook, abang aku tag aku dalam gambar ni. Ntah dari mana asal usul gambar ni aku pun tak tahu lah. Malas lah aku nak ambik tahu, yang aku nak ambik tahu nya motif signboard ni je. Aku pernah post satu entry pasal rokok sebelum ni. Ni macam kesinambungan sikit lah dari kisah sebelum ni. Takde apa pun, cuma nak bagi peringatan je kepada smokers kat luar sana. Korang dah besar so korang pikir lah sendiri baik buruk merokok ni.

To be honest, aku memang suka tengok signboard yang bagi ayat-ayat pedas ni. Terbaik wooo makan dalam... Hahaha! Bayangkan semua petrol pump ada signboard macam ni, aku yakin tak kan ada lah smokers yang tak reti bahasa tuh hisap rokok dekat petrol pump. Kesan dia, takde lah kes-kes kebakaran petrol pump disebabkan rokok.

Kalau ada antara pembaca-pembaca kat luar sana kerja kerajaan ke restoran ke mana-mana lah tempat yang melibatkan servis atau tempat tumpuan orang ramai, aku harap korang boleh consider contoh signboard ni untuk letak kat tempat-tempat tersebut. Aku selalu terpikir nak letak signboard guna ayat ni "Kalau nak mati, matilah sorang-sorang. Jangan biarkan orang sekeliling anda turut mati bersama anda" pastu letak simbol larangan merokok. Memang terbaik lah! Hahaha! Atau nak best lagi bagi ayat "Merokok : Jalan mudah menuju kubur!" Hahaha!


Kepada smokers yang baca entry ni, aku mintak maaf lah kalau korang terasa. Bukan niat aku nak kutuk korang, niat aku untuk kebaikan korang. Aku doakan korang dapar berhenti merokok. Amin!


Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html