Saturday, November 19, 2011

Cerita pasal iPhone 4


Sebut pasal iPhone 4 aku rasa sume orang tahu kot. Kat Malaysia ni kalau ada orang tak tahu pasal iPhone 4 ni memang kuno gila lah orang tu. Hah! Sampai macam tuh sekali penangan iPhone 4 ni. Aku tulis entry pasal iPhone 4 ni bukan sebab nak buat review ke nak beli ke apa. Memang ada terdetik dalam hati nak beli iPhone 4 ni tapi biar dulu lah. Sabar dulu nanti ada rezeki lebih Insya'Allah aku angkat lah satu. Hehehe.


Okay aku nak cerita sikit pengalaman aku dengan iPhone 4 ni. Khamis baru ni, aku gi makan McDonald kat  Jalan Semangat, Seksyen 14 PJ waktu lunch. Lepas dah order, ambik makanan then aku nak gi cari tempat duduk lah kat atas. Kalau kat sini selalu aku akan makan kat tingkat 2 lah. Dah ambik sos and straw aku pun nak gi naik tangga nak cari tempat duduk kat atas. Tengah aku nak naik tangga ni tiba-tiba ada sorang Cina ni datang dekat aku keluarkan iPhone 4 dia. Aku tak tahu apa dia cakap sebab kat situ bising and aku dengar pun macam-macam tu jela. Dia tanya aku iPhone 4 berapa harga? Dalam hati aku duk bisik ni mesti apek ni curi iPhone 4 pas tuh nak jual tapi tak tahu berapa harga dia so nak senang dia main tanya jela sape-sape yang lalu. Aku pun cakap aku tak tahu jela sebab aku malas nak layan apek ni. Aku pun naik cari tempat duduk.

Gambar sekadar hiasan. Aku tak makan Big Mac arini.
Okay dah dapat seat, basuh tangan and ready to eat! Macam biasa benda first yang aku akan makan mesti fries lah. Tengah-tengah duk makan fries ni tetiba je datang balik apek tadi slumber badak je dia duk sebelah aku. Haram betul apek ni nak mati kena belasah ngan aku ke?? Dia duduk pastu tanya aku lagi pasal iPhone 4 yang dia pegang tadi. Dia tanya aku nak beli ke tak. Pastu dia tunjuk iPhone 4 dia tuh, bukak apa setting lah aku pun tak tahu sangat pasal setting iPhone 4 ni. Dia tunjuk dia cakap tu iPhone 4 original. Bukan China mari dia cakap. Barang baik punya ni! Haha! Lebih-lebih lak aku ni! Kekeke.


Mak aih, aku tengok pun terliur, iPhone 4 kaler hitam berkilat lagi. Tapi sebab aku macam dah menyampah dengan apek ni so aku memang takde hati langsung ngan iPhone 4 yang dia tunjuk tuh. Dia tanya aku berapa harga aku nak beli. Pastu tak habis-habis cakap iPhone 4 tu original. Siot bapak tak malu gila apek sorang ni. Lantak ko lah malas aku nak layan ko. Sebab aku duk cakap tak nak je dari tadi pastu dia pun cakap la dia nak jual RM400. Murah sial iPhone 4 RM400! Tapi aku tetap cakap tak nak! Dalam hati aku asyik duk pikir tu iPhone 4 curi and aku tak nak bersubahat dengan dia beli barang curi. Tak nak! Tak nak! Tak nak! Tak nak lah! Lepas tuh dia da bosan tak laku barang dia pastuh dia pun blah lah. Baru lah aman sikit dunia aku nak makan ni. Reason dia cakap nak jual iPhone 4 tu sebab dia cakap dia takde duit nak makan. Dia cakap "No money" pastu tunjuk simbol nak makan (tangan dekat mulut - korang paham-paham sendiri lah!). Hmm dunia... Dunia... Macam-macam orang kat dunia ni. Bila lah Malaysia nak aman kalau orang macam ni berlambak kat luar. Aman tu aman tapi benda yang remeh-temeh macam ni yang membuatkan segelintir rakyat kita takut nak keluar. Apa-apa pun nasihat aku, kalau ada orang yang korang tak kenal datang kat korang approach nak jual barang tak kisah lah handphone ke camera ke apa jelah, jangan lah korang layan. Takut kang lain pulak jadinya. Sekian.

Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html