Monday, August 8, 2011

Janji!

JANJI!


Sebut pasal janji ni aku cukup tak suke betul lah! Nak nak lagi pasal rumah sewa baru aku ni. Haram betul lah tuan rumah ni. Sumpah aku bengang ngan dia! Tak beragak der, cakap nak bagi table fan tapi haram sebulan aku tidur dalam kepanasan sebab takde kipas! Masa nak sign agreement hari tu bukan main manis lagi mulut cakap nak bagi table fan. Haram betul! Sebulan aku tunggu, last last housemate aku, Afu, yang duk berkira ngan tuan rumah ni, yang duk sibuk cari rumah ni cakap tuan rumah out of budget sebab rumah ni. Cait!! Budget lari konon! Ape yang lari nye??? Kata nak pasang pintu dalam 2 minggu, tapi haram sampai sekarang tak pasang pasang lagi! Out of budget lah sangat! Mana janji ko setan???

Hujung bulan 7 before start puasa, hari Ahad seminggu sebelum puasa, Afu bagi duit RM 40. Dia cakap owner bagi untuk beli kipas. RM 40??? WTH???!!! Kipas ape boleh beli dengan duit banyak tu??? Aku tak peduli, aku cakap ok aku ambik duit RM 40 ni, tak cukup duit aku cover duit aku dulu and jangan nak lepas kan diri lah wahai owner bodoh! Sebab aku akan claim balik time nak bayar sewa nanti. 3 hb baru ni, Afu SMS mintak bayar sewa rumah by cash or transfer to his Maybank account. Then the next day, 4 hb aku transfer masuk RM 125. Macam ape yang aku cakap tadi, YES!!! memang aku dah potong siap-siap dah RM 45 yang aku cover beli kipas hari tu! Aku cut off dengan harapan Afu paham-paham sendiri lah nak claim duit tu dari owner rumah sebab die dah JANJI nak bagi kipas! Last last Afu forward email dari Maybank2u tu kat housemate yang lain mintak collect duit sikit sorang sebab nak cover balik duit RM 45 tu. Apesal ko tak mintak dari owner je Afu??? Tu la motif aku claim mase nak bayar sewa rumah. Kalau tak, dah lame dah awal-awal lagi aku claim ngan korang duit kipas tu.

Aku bengang betul lah dengan owner ni! JANJI pandai, tapi KOTA kan??? Haram memang tak lah! Setan punye owner rumah! Afu ni pun satu hal, awal awal masuk cakap sume bilik ade kipas except bilik bawah. Siling punye lah besar kat atas tu boleh pulak die ngan Lan tengok rumah tak perasan 2 bilik kat atas tu takde kipas. Pastu bila nak claim kipas, boleh pulak die bagi priority kat bilik atas. Haram betul! Bile aku tanye bilik aku macam mane, die boleh pulak cakap LUPA! Nampak sangat bilik bawah ni dianaktirikan! Bilik atas tu tak sampai seminggu terus pasang kipas sedangkan bilik aku tak sampai sampai kipas nye!


Aku tak peduli! Aku tak kan bayar satu sen pun untuk kipas ni! Korang boleh dapat kipas free, nape aku tak boleh??? Aku bukan nak berkira sangat, tapi disebabkan owner ni dah JANJI nak bagi, so memang aku akan tuntut sampai dapat lah! Peduli ape aku! Memang aku akan tuntut ape yang ko JANJI nak bagi!

Tadi Amynul datang tanya pasal kipas tu. Die tanye berapa aku topup untuk kipas tu. Die cakap die akan collect duit ngan housemate lain untuk cover duit sewa bulan ni. Aku tanye nape tak claim ngan owner je? Die cakap owner takkan bagi lagi. Cukup dengan RM 40 tu je owner bagi untuk kipas. Bengong punye owner ni tobak ah! Senang je aku cakap, aku tak bayar pape untuk kipas tu. Either mintak ngan owner or korang pandai pandai la dari duit. Sume ni kes dari owner yang hanya tau ber-JANJI tapi tak reti nak KOTA-kan! Aku bengang ngan owner rumah ni!

Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html