Sunday, August 15, 2010

Salam Ramadhan al-Mubarak

Assalamualaikum sume...



Hai lame btol aku tgl kn blog aku ni...al-maklum la sejak stat keje ni bz ckt skrg ni..lg 1 sejak pindah umah baru ni tenet xd...so mmg jrg sgt la aku online skrg ni...nk update blog ni lg r x smpt stakat bkk fesbuk 5 minit kt opis smpt la...huhu tp skrg ni aku da beli broadband so leh la slalu update blog aku yg da bersawang ni..hehehe

ok jom trus masuk topik la...skrg da bln Ramadhan..bln di mana sume umat Islam seluruh dunia berpuasa..aku rase masih tak terlambat kalo aku nk ucapkn selamat berpuasa pada sume kwn2 kt seluruh dunia ni kn ^_^ masuk arini da ari ke-5 umat Islam berpuasa...mcm2 berlaku lam mase 5 ari ni...peristiwa paling sedih berlaku pada ari ke-3 umat Islam berpuasa...kejadian puting beliung yg berlaku di bazar Ramadhan di Jasin btol2 mengejutkn seluruh rakyat Malaysia...aku bersimpati pada keluarga mangsa yg meninggal pada hari kejadian 2...sungguh tak disangka2 kn...

td buletin utama tunjuk ade lagi kejadian ribut ala puting beliung kt Jasin berlaku lg skali...aku x ingat mane lokasi die tp yg pasti pangsapuri 9 tingkat dibadai ribut kuat...di sebabkn kejadian tu, abs rosak atap pangsapuri tersebut...kereta2 kt parking pn byk rosak disebabkn atap yg jatuh 2 terkena kereta kt bawah...lg berita ckp ribut mungkin berpanjangan sampai 21 Ogos ni...huu risau btol aku...huhuhu

ok kte ketepikan dlu hal kejadian ribut ni..td mase aku duk blogwalking tbe2 aku terjumpa 1 entri yg sibuk duk bercerita pasal Salleh Gregor Samsa. byk lg blog yg da kecoh2 cerita pasal bdk sorg ni...kalo tengok pada nama "Salleh" sah2 la org tu seorg yg beragama Islam kn...tp xtau la die ni "Salleh" btol ke "Mat Salleh" aku xtau la...tp kalo dibaca dr post yg die buat kt fesbuk mcm die ni seorg Melayu yg beragama Islam...buat pengetahuan korg sume, Salleh ni da sgt teruk rosak akidah die...skrg sume umat Islam sibuk berpuasa, tp die dgn selamber sound kt fesbuk die yg die ni benci gn sume org yg ajk die berpuasa...die gn kwn2 die mmg da btol2 rosak da ni....perlu amek tindakan kt org mcm ni...kalo x padah la umat2 Islam yg lain kne hasut gn die ni...siap nk keluarkn kitab baru lg nk cipta agama baru....aku mls nk bercerita panjang psl die ni..korg baca la sendiri screenshot post yg dorg duk kutuk2 umat Islam berpuasa ni....screenshot ni aku dpt dr blog Cikgu Farha...


Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html