Sunday, August 22, 2010

Sakit Perut!


Aduh bangun pagi-pagi dah sakit perut. Ni sume mesti pasal berbuka semalam ni. Semalam aku gi bazar kat Seksyen 7 depan Hailam Koptiam yang baru bukak. Sampai je sana aku pun ronda-ronda lah pusing satu bazar. Biasa la bile gi bazar sume benda nampak sedap and sume benda nak beli kan. Pusing punya pusing pastu aku benti kat satu gerai beli lah ayam goreng sambal harga 2 ringgit. Baru satu lauk. Aku pun jalan lagi la. Ok stop kat next station aku beli sayur lak singgit. Nak dijadikan cerita, makcik yang jual sayur ni bagi pajeri nenas percuma. Aku pun terkejut gak la kan. Tapi aku amek jelah sebab die dah siap bungkus masuk lam plastik skali ngan sayur tadi.

Ok perjalanan masih diteruskan. Baru dua lauk aku beli plus percuma satu lauk. Jalan-jalan pastu aku tertarik lak dengan popia 3 bijik singgit. Aku pun beli lah. Lagipun dah lama aku tak makan popia, teringin lah pulak nak makan kan. Nafsu punya pasal tak cukup lagi apa yang dah aku beli ni. Haish dugaan bulan puasa macam ni lah tak leh nak tengok makanan lagi-lagi bila gi bazar. Aku tengok jam. Owh awal lagi baru 6.40 pm. Jalan lah dulu. Pastu aku ternampak paru goreng yang macam menarik perhatian aku. Apa lagi sambar lah singgit. Ok aku dah nak balik. Tetiba ternampak lak satu gerai yang jual roti boom. Singgah lah dulu jap. Tengok. Ah tak nak pikir panjang beli lah seketul. Haish banyak betul juadah berbuka aku malam ni. Baru habis 6 ringgit. Murah gak ek aku pikir. Tapi takpe lah aku dah nak balik.

Sampai umah dalam pukul 7 lebih. Lambat lagi nak masuk waktu berbuka. Aku pun siap-siap lah dulu. Tengok nasi housemate aku dah siap masak. Aku pun bukak peti ais cari oren. Hah ade sebijik je lagik. Takpe never mind. Aku kupas then potong. Ape lagi cari blender lah buat jus oren. Lagi best dari beli jus oren kat kedai..hehe


Gambar hiasan

Jam dah 7.26 pm. Aku pelik nape lah tv kat umah aku ni tak keluar-keluar lagi azan Maghrib. Aku tengok balik jam then tengok tv balik. Ciss rupa-rupanya budak-budak ni duk layan ntv-7. Patut lah takde azan. Aku suruh dorang tukar tv3. Hah ambek ko! Orang dah nak habis azan dah. Aku cepat-cepat baca doa and terus sambar kurma. Pastu aku makan roti boom dulu. Makan punya makan pastu ambek rasa lah pajeri nenas yang percuma tu. Aku mula-mula rasa was-was gak nape makcik ni senang-senang je bagi free. Ni lauk semalam yang tak habis ke? Aku elak kan pikir negatif, so aku anggap je ni rezeki. Bila dah nak habis makan ni lah kan aku rasa lain macam je rasa paru goreng ni. Rasa macam dah nak basi pun ada gak lah. Haish aku pun benti makan paru. Aku terdiam sekejap. Then habiskan nasi dalam pinggan.

Satu malam berjalan dengan lancar. Takde apa-apa petanda aku sakit perut. Dah lewat malam aku pun rasa nak tido. Ntah apa mimpi malam tadi pun aku dah lupa dah. Tetibe aku terjaga pukul 4 pagi. Eh awal lagi ni. Nak bangun sahur dah ke? Ah tido dulu lah. Aku pun sambung tido. Tengah duk lena diulik mimpi tetiba aku terjaga. Aku tengok jam. Ah dah 5.48 dah. 5 minit lagi nak subuh. Tetiba perut aku sakit lak. Memang tak sempat lah aku nak sahur walaupun dengan minum air. Sakit perut punya pasal. Sahur pagi ni sahur aku niat puasa je..huhu

Dah selesai solat Subuh aku bukak Facebook jap. Aku terbaca satu post member aku. Die cakap beg laptop die hampir diragut oleh 2 orang mat rempit. Nasib baik die sempat melawan. Sempat gak lah die tumbuk muka mat rempit tu. Pastu mat rempit tu blah macam tu je. Dah takut kan. Takpe lah member aku selamat. Takde cedera apa-apa cuma tangan die je calar sikit tumbuk visor helmet mat rempit tadi tu. Aku malas nak ngadap laptop lagi. Aku nak sambung tido.

Jam menunjukkan pukul 9.30 am. Awal lagi. Tapi perut aku meradam lagi. Ah tension nye aku bile sakit perut pagi-pagi macam ni. Sume ni brader kedai tu punye pasal jual paru goreng yang dah basi. Memang lepas ni aku takkan singgah lagi lah kedai brader tu. Buang masa bermakna aku je nak tido pagi-pagi hujung minggu ni..huhu

Haish panjang lak aku membebel tengah-tengah hari ni. Dah lah. Aku nak keluar. Nak gi umah makcik aku. Dah lame aku tak gi ziarah die. See you next time! =]

Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html