Wednesday, June 30, 2010

New offer


hi all..

ok arini ni nk ckp sal job offer lak...now psl Nitto Denko cm yg kt ats 2...aritu i mtk awl2 dorg xnk pggl lak...ble i da dpt keje ni la dorg nk pggl..smlm dorg call nk pggl dtg intebiu...tp sbb i da dpt keje kt Freescale ni so i pn tolak jela...sian la kt mbe2 yg xdpt keje lg ni...chewah baik lak i ni...hahaha lgpn dorg pggl intebiu weekdays so i xle la nk g...i ni mne de cuti lg...kg i blah cm2 je mrh lak bos i nti..xpsl2 "u r fired!"...haa sape nk jwb??kejar sana sini last2 2 2 xdpt..menyesal x sudah...huhu

tp ble i cte kt mbe i kt Freescale ni die ckp lain lak...die ckp rugi i tolak...die suh i mtk tkr intebiu isnin ni coz kilang shut down n sume staff diwajibkn cuti...ptg annual leave la...tp bg ktorg sume yg br masuk ni i pn xtau la dorg ptg cuti yg mne ni...adoih mne 1 ni...hurm...tp btol gk pe die ckp coz i leh demand gaji lg besar dr Freescale offer...rugi2...ishh nyesal r lak...haish pk duit je i ni...hahahaha


sebut psl duit ni kn...haish pening2...bkn nk ckp duit 2 adalah segala2 nye tp dunia skrg ni segala2 nye perlukan duit...nk masuk public toilet pn nk kene byr 20 sen...tu baru nk masuk toilet...kalo nk kawen 20k pn blom tentu ckup...fuhh!!masak2...2 br 2 perkara...ade byk lg ni...haa jgn lupe raya dah nk dekat...adoih ni yg i xsuke sgt ni...kalo thn2 sblm ni i duk syok je kutip duit...tp thn ni i da xle la nk kutip2 duit ni...i kne bg adk2 n spupu spapak i kutip duit dr i lak thn ni...huhuhu

ermm....ckup la stakat ni buat kali ni...lain kali i update lg..

Friday, June 25, 2010

Work.Pays


hi all,

ok today is the 4th day i work at Freescale...so far okay la...i got a table and phone...and today i got my laptop :) but the thing is i cannot use my laptop yet bcoz of some IT dept prob and i have to wait for at least 3 working days...huhu so now many work is stacked bcoz of dat prob...that IT dept wrongly registered my laptop under my dept secretary name so they need some approval from her and settle thing with company's IT what so ever la ...i dont even know dat la...huhu

actually i had captured some pictures of my office look liked...but for now i felt so lazy la to transfer dat picture from my old hp la...huhu ok so later i will upload dat pictures...

for these 4 days actually there're not much work i have to do bcoz yeah i'm new and i'm fresh grad and need to learn lots of thing about production...so for now i only learnt from my mentor (my boss asked her to be my mentor as i have to take over her product)...lots of thing but she did taught me one by one so dat i dont get jammed in my brain la she said...hahaha

okay, i think dats all from me today...my eyes are oready getting down and down now...owh i need enough rest for tomorow....see you again :)

Sunday, June 20, 2010

Hadiah paling bermakna?


Salam semua...

mlm ni aku nk kongsi ckt la pasaan aku bile da nk stat keje ni...maklum la isnin ni, 21hb Jun, aku akn melangkah ke alam pekerjaan di Freescale Semiconductor kt PJ...ntah la aku pn kdg2 tertanya2 aku ni da layak ke keje?yela tetiba rase cam umur aku ni cm muda sgt tuk keje ni...muda ke???hahaha tambah2 lg keje kt company besar ni...pasaan neves pn de gak ni...huhu

buat pengetahuan korang, ekceli arini da genap 23thn aku idup kt dunia ni...n sok, 21hb Jun, merupakan hadiah bufday aku yg cukup bermakna bg aku sepanjang idup aku ni...hadiah ni la yg akan menentukn haluan idup aku mulai skrg...hadiah yg akan mengajar aku kehidupan sbg seorg pekerja...hadiah yg merupakan penamat alam persekolahan aku...tp dlm dunia ni ilmu ttp perlu dicari...cume skrg pendidikan aku tdk lg di mne2 sekolah atau universiti...

dikesempatan ni, aku nk ucapkn byk2 terima kasih pada sume yg sudi wish bufday kt aku same ade via sms or fb...many2 thanks to my mum yg tlh melahirkn aku n also my dad yg tlh membesarkn n mendewasakn aku...i luv u ols...

Wednesday, June 9, 2010

Starting a new chapter in my life


Tarikh 8 Jun merupakan ari yg amat gembira dlm idup aku bile dpt call dr Freescale ckp dorg nk hire aku..terkejut beruk aku...mau x nye skali interview je trus dpt...mmg aku x expect langsung r..lagipun interviewer mse 1st interview ri2 ckp nk pgl tuk 2nd interview dlm mse 2 ke 3 mgu lg...so smlm dorg call aku expect tuk 2nd interview la...tp tuah ayam kt kaki tuah manusia sape yg tau kn...dorg offer aku keje as a product engineer...syukur alhamdulillah...dorg ckp tgh proses offer letter n mayb lam 2 ari akn kontek aku blk tuk bg offer letter...

Tarikh 9 Jun lak konpemkn aku tuk keje kt Freescale ni...aku dpt call dr HR dorg ckp dorg da antr offer letter tru emel kt aku...n of course la aku gembira x terkata sbb aku da konpem dpt keje...

tp dlm aku duk gembira ade gk org yg xsuke...yela aku ni result x seberapa pn tp byk company pgl interview...2 company yg pgl company bsr termasuk Freescale ni...aku tau la result aku x sehebat ko!tp plez la tlg la jgn pertikaikan rezeki org lain...kalo ko rse ko lg layak tuk keje yg aku dpt ni ko amek la...huh!tetiba emo lak aku...huhuhu tu la pasal..org melayu ni mmg xle nk tgk org yg lebih dr die la...aku ckp ni bkn nk tuju kt sape2...bkn aku ckp sume org melayu cm2...cume stgh2 2 la...aku pn melayu gk...mmg xnafikn la aku de prasaan jeles ble dpt tau mbe2 aku da dpt keje...tp 2 rezeki dorg...nape aku perlu nk pertikaikan kn...aku just doakn yg terbaik jela tuk dorg...

ok mls la aku nk mengata org ni...menambahkn dosa aku je...baik aku doakn agar sume mbe2 aku dpt keje dgn cpt...huhu ekceli skrg ni aku nga ikut program job camp under MDEC.program ni SyMMiD yg handle...rase cm syg lak nk tinggalkn program ni...tp nk wat cane..kehidupan perlu diteruskn...kalo xd ape2 aral insyaAllah 21hb Jun ni aku stat keje la...doakn aku ye kwn2 agar aku dpt menempuhi alam pekerjaan ni dgn sng.... :)

A NEW CHAPTER IN MY LIFE BEGIN HERE!

Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html