Friday, April 30, 2010

T.H.E.S.I.S


fuh sekian lame bertungkus lumus akhirnye dpt gak aku siap kn benda alah ni...penat seyh gn mase yg xberape nk cukup..tmbh lg supervisor aku demand at least 80 page tuk thesis ni...mampos aku nk pk sume ni...kering otak aku pk...alik2 siap xsmpi 70 page..tu pn gmbr bsr2 gle aku ltk...hahahaha tp yg aku xpuas atinye orang len xkisah 30 page pn jd..supervisor dorg sume xksh...malangnye supervisor aku org kuat IEEE so ape je keje mst nk relate gn IEEE la...dr format technical paper smpi la ke thesis...penat2...tp nk grad punye pasal tepakse la..huhu lgpn die da promise nk fite project ktorg msuk journal n conference..2 la slh 1 sbb aku bersabar wat sume ni...insyaALLAH ade rezeki msuk la paper aku lam journal of sensor nti...hehehe

Sunday, April 25, 2010

TGV Free Tickets!

arini aku nk cte byk ckt...sbb da lme x story-mory...hehehe

ok la tgk dulu tajuk kt atas tuh...da tgk??ok let me story okey...cte nye cenggini...aritu aku dpt emel dr JobsDB..maklum la aku ni peminat setia JobsDB ni...slalu apply keje tp haram 1 intebiu pn aku xdpt..huhu tp xp la aku ttp trus mencube dan trus mencube...lalala

ok sambung blk sal JobsDB ni...skali 2 die antr la emel kt aku sal career expo kt KLCC Convec 7-9hb mei ni...so aku pn cm berminat la kn maklum la skrg UiTM da kate pegi keje kate mari....so niat aku wat pre reg kt website die tuk skip queue mse kt career expo nti la...smgt nk cari keje ni..kalo boleh nk gi skali kursus yg die wat kt sane...free kot...pas reg ni tbe2 lak die suh aku masuk 1 contest ni anjuran WirelessKL.com...kt ctu die bg la aku 1 CODE tuk contest 2...kalo betuah leh menang 2 tket wayang TGV..so aku pn torai je la....

seminggu pas2 aku dpt emel dr WirelessKL ckp aku menang contest 2...yg kt atas ni la voucher ticket TGV aku dpt dr WirelessKL...WOW!!!sonok bkn main la....hahaha tbe2 rse diriku ni betuah sbb ri2 pn da dpt voucher Starbucks dr Youthsays....tp smpi skrg aku xgune2 lg..hehehe ha tgk la kt bwh ni....voucher Starbucks dr Youthsays...hehe

SELAMAT TINGGAL FINAL EXAM!!

owh nampaknye da agak lme aku x mengarang puisi kt blog ni...huhu ok la final year kn so mmg agak bz la akhir2 ni..arini aku nk cte ckt sal exam...


ok laz sem for final year ni aku de 1 paper je for exam...name paper ni Technology Entrepreneurship...haa name nye da pn membuatkn bdk2 engine ni menggelabah dgr..hahaha maklumlah bdk engine cm aku ni mne la minat sgt gn subjek2 biz ni...da la byk gle nk kne bace..bkn stakat bace je, nk kene HAPAL 10 BAB tau!huh ni yg tension ni..huhuhu

tapi sbb nk dapat gk degree so kne la amek course ni walopun HATI KATA TIDAK tp terpaksa terima kehadiran nye dgn redha..huhu so last week abs je VIVA aku pon trus la pulun stdy bende alah ni..bc la ckt2..dpt lak HINT dr sumber2 tertentu...student ble da dpt HINT ni paham2 la...sume duk pulun stdy HINT je...tp cam bese la spt taun2 lps HINT ni hanyalah bayangan guraun semata2 je..so xle la nk arap sgt..huhu

pagi td exam pukol 9...pg ni x spt pg2 yg sebelumnye...pg td pas subuh aku trus stay up bc wat kali yg terakhir...huhu jam pukol 8.15 da siap2 nk gerak so xle la nk bc lebih2 sgt pg ni...smpi kt dewan exam, DSB, tgk sume duk discuz sana discuz sini...pergh saiko seyh...xp2 aku wat rilek je walopn lam ati bedebar2 nk mampos..huhu

jam 8.45 org da panggil masok dewan..so aku n housemate aku pon cpt2 ler masok lam dewan 2...lam ati da niat da nk duk lam dewan atas stage..senang ckt nk discuz coz pengawas xjage...haha tapi malang nye pengawas sume suh penohkn area bwh dulu...menyesal masok awl lam dewan..huhu tp xp la nk wat cane...amek seat depan skali gn housemate...duk pas2 tgk soln npk 1 soln ni..pergh aku langsung x study bab ni..sape suh dgr ckp org bab 2 xmasok..nyesal2....aku pon ape lg, exam x stat lg..aku ty mbe aku kt blkg...mtk point...so dpt la aku jwb soln ni...hahaha

tapi siyes saiko gle jwb exam kali ni...tgk membe sblh wat esei cm nk masok contest nk gi german lak...byk nk mampos die goreng...aku jawab stakat point2 suda...lecturer aku xkisah....soln 7 tp jawab 5 je...xsampai stgh jam aku da siap 3 SOALAN!!pergh terkejut aku...hahaha tp harem masok soln 5 aku stuck...dpt jwb sparuh je...soln 4 n 7 aku xjwb...so aku proceed la soln 6..mak ai lg stuck aku....sejam aku duk pk jwpn yg xpasti..huhu tension kua g toilet jap...lam toilet tjumpe lak housemate...so pe lg borak jap tkr2 jwpn...hahaha tp kne slow2 suare cz de org jage kt luar..hampeh tol...kantoi xpsl2 cuti 1 sem + repeat 1 sem = sthn la extend!!sib bek xpape..fuh!lega...

msuk balik dewan rlek2 jap baru jwb blk...amek jwpn dlm toilet td..hahaha tp gle saiko dak2 ni...cm da leh agk je...cm sem lps gak ble time exam subjek biz rmi gle yg kuar awl...so aku pn tergolong lam golongan 2 gak la pg td...da xle pk + kesejukan..huhu tp xp aku da jwb sume cume xtau btol ke x je..hahaha

itu lah kisah aku utk LAST FINAL EXAM kt UiTM ni...SELAMAT TINGGAL FINAL EXAM!

Saturday, April 10, 2010

Cerita hujung minggu

ai lame tol xtulis blog neh...bz r semenjak due menjak ni...sume FYP punye psl..huhu ok skrg teknikal paper da setel so da kurang la keje..tp slide tuk viva xwat lg ni...adoii mls tol la aku nk wat sume ni...huhu xpe la abaikn jela sume tu wat sementara waktu...weekend ni mmg slalu membosankn...slalu xd aktiviti nk wat...tp arini ntah nape tbe2 mood rajin aku datang lak...tgk kt bwh ni de pe?pe tu lam kuali???


haa ni la ayam masak merah....arini dtg lak mood aku nk masak so pe lg kn....bgn pagi (pagi ke....???) mandi2 pas2 masak nasi...then aku pn trus gi terjah giant...watpe??beli brg nk masak la....xd r byk sgt pn...beli ayam je pn...sampai umah siap2 r nk masak....tp b4 tu aku basuh baju dlu...waa rajin tol aku ujung2 minggu ni (padahal baju campak je lam mesin)....hahaha da campak sume baju aku pn mula la keje aku sbg chef ni...perot da lapar so kene la masak cpt...


haa da siap pn...ni jela menu lunch aku arini...nasi putih + ayam masak merah + sirap....tp xd sayur r lak...kalo pekena ulam timun lg besh ni...mmg btol2 jimat la masak ni...ayam 2 ketul besar2 lak 2 baru 3 hengget lbh....kalo beli kt kedai mau x kene 3 hengget seketul ayam...kecik lak tu...hampeh tol....tp nk idup punye pasal terpaksa r...nk masak ari2 mane ade mase....ari2 gi fak...class la...FYP la....penat2...


da makan kenyang2 tbe2 tingat lak kt kasut adidas aku yg da lame gle xbasuh ni...dkt 2 bulan xbasuh ni...huhu so aku pe lg sementara nga rajin ni aku pn cepat2 g sembayang zohor....jemur dulu baju yg basuh td pas2 aku cpt2 amek kasut ni...tp cuaca skrg ni xmenentu la....asek ujan je...ntah bile la baru kering kasut aku ni...

dah cukup la coretan tuk arini...lain kali r plak aku update....adios...

Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html