Wednesday, March 31, 2010

haish.....sape la aku ni nk dpt award...

gembira???teruja???ntah la aku pn xtau...haha ok back to da point...actually aku br je dpt award dr sorg membe aku ni...award pe ntah aku pn xtau la sgt coz aku sgt baru lg la dlm dunia blogging ni...usia blog aku pn x smpi lg sebulan...tp nk claim award ni ade syarat2 lak...ini yg aku mls ni...huhu xp la aku follow jela kn...anggap je ni satu penghargaan la untuk blog ni ;)

ok la aku malas nk bercerita panjang....ni la award yg aku dpt....


ANUGERAH TOP BLOGGER 2010



owh tiada ku sangka aku dpt award ni....terharu seyh...huhuhu
haa jgn lupe...disebabkn aku nk claim award ni so aku pn kene la ikut syarat2 die ni...


1) Thanks and linked to the person that give you the award

domo arigatou gozaimasu!first of all thanks to Arina for this award...terkejut gak la aku bile kene tag ni kn...bg aku blog aku ni xd la hebat mane pn...usia pn xsmpi lg sebulan + entry yg merapu je lebih...huhu by the ways thanks skali lg to Arina coz sudi bg aku award ni ;)


2) Post this award onto 12's bloggers you have recently discovered and think are fantastic

12??byk nye....mne nk ckup ni...huhu xp la aku bg jela kt sape2 pn eh...

Arina - pass blk kt die ;)

aku rase da ckup kot....da la tu ckt2 kn...hehehe


3) Contact and let them know they've won the award

PERHATIAN!!!aku nk wat pengumuman ckt ni...pade sape2 yg berkenaan sile la terime award ni ye...tu je nk ckp ;p

Friday, March 26, 2010

Jalan-jalan gi i-City


actually ni bkn first time la aku gi i-city ni...masuk ni da kali ke-3 aku gi i-city...actually aku mmg xplan n xterlintas sikit pn kat pale otak aku nk gi i-city semalam...aku kuar umah nk g mkn gn awek aku tp ble aku sampai je umah awek aku die ckp housemate die kema ajak gi i-city lak...alasan die mintak kitorang teman die 'berdating'....huhuhu

actually si kema ni xpenah gi lg i-city ni walopun i-city ni belakang umah die je...xd kesempatan n xd orang nk teman die nk gi katanye...ish3...sian tol minah ni...tp mlm ni lain lak ceritanya coz die ni gatal2 tgn mesej sorang mamat ni ajak gi i-city..mamat ni lak da kema ajak die gi trus ON la jawab nye...baru tau menggelabah die..hahaha


doublecheese beger...yum3!!


disebabkn orang dah mintak tolong kn so aku pn gi la ke i-city pas da bedal seketul doublecheese beger mekdi...otw nk gi i-city ni tbe2 aku bau2 cm nk ujan je...sampai je i-city trun la gerimis...aku pk nk balik je ni..yela ujan2 mane best nk 'tawaf' i-city ni kn..huhu tp disebabkn awek aku nk gi teman gak minah ni so aku pn benti la...sib bek la ujan xmenjadi...gerimis ni cume nk kasi suspens je...huhu

ok mls nk ckp byk..jom layan gambar(s) yg sempat ktorang snap...Zzasss!!!


hebat gak efek DSLR SE k800i aku neh...


hanya kau dan aku...ceh, jiwang!!haha


ni model ice-lemon tea...hahaha


ni gambar dari digicam kema...pergh!!kalah DSLR aku nye efek neh!!!


LOVE!!kate dorang da lme nk amek gambar cmni..so kasi can la...


pasangan romantik (la sgt.... :p) xle peluk tuan peluk pokok pn jadi...hihi


lagi kehabatan digicam kema...ceh!xle jadi neh...huh!

Thursday, March 25, 2010

Cerita 3 pontianak

3 vampires

vampires?ok atau dlm bahasa melayu nya pontianak la...sebut pasal pontianak ni kan, aku de satu cerita...cerita ni boleh dikategorikan sebagai lawak la...korang nak tau ape cerita die?ok la xkisah r korang nk dgr ke x aku ttp akan cerita gk...kalo aku xnk cerita watpe aku wat entry ni kn??haha

ok cerita die camni...kat 1 kawasan terpencil ade la 3 (orang?ke ekor?) pontianak...dorang ni mmg 1 geng la...meh aku bagi name ckt kt pontianak2 ni...yg kiri skali 2 aku letak name die A, yg tgh 2 name B n yg kanan 2 C...pada suatu hari kan, 3 sekawan pontianak ni duk la melepak kat atas sebatang pokok..dorang ni pn duk usha la keliling kawasan 2 mne la tau kot2 de mangsa kn...leh gak wat santapan mlm ni kn...tmbah2 lak nga dahagakn darah manusia ni...hahaha

dalam keheningan malam 2 kelihatan 1 rumah tidak jauh dari tmpat dorang ni bertenggek...tbe2 si A memulakan bicara yg berbunyi begini:

A : oit B n C!korang nampak sebuah rumah kt ujung kg 2?
B n C : mne?ooo...nampak2...nape?
A : korang tunggu sini...aku nk serang dorang!!haha

Zzasss!!!si A pn memulakan langkah...selang 20 saat si A pn pulang la ke tmpat die bertenggek tadi dgn keadaan mulut yg penuh dgn darah...abis 1 rumah 2 die dah bedal...si B n C pn pe lagi...terpegun la tapi si B ni xnk mengalah...lalu die pn berkata:

B : eh A n C, korang nampak x kampung yg bercahaya kt ujung sana 2?
A n C : nampak...so?
B : haa korang tunggu sini...skrang turn aku lak!

Zzasss!!!sepantas kilat si B menuju ke arah kampung tersebut...selang 15 saat selepas 2 die pn pulang dgn keadaan same seperti si A td...abis mulutnye berlumuran ngan darah 1 kampung tersebut..."pergh!!!ni lagi dahsyat...15 saat leh abis 1 kampung...."kate si A n C...si C pn pe lagi kn...die pn rase tercabar la coz si A n B dah tunjukkan kehebatan mereka...lalu si C pn berkata:

C : A n B, korang nampak x kt ujung sana 2 de lagi beberapa kampung yg terang benderang?
A n B : haa nampak2...ko nk gi serang ke???
C : of course la!!

Zzasss!!!ni lagi laju si C ni pecut...xnk kalah katakan....xsampai 5 saat die pn pulang balik ke tempat duduk die tadi dgn keadaan muka yg penuh ngan darah...tercengang si A n B dgn kelajuan yg terlampau si C ni...dlm keadaan mengah si C pn berkata:

C : eh korang berdua nampak x dinding kt depan 2?
A n B : a'ah nampak je...apesal?
C : eh yang 2 la td aku xnampak!!


haa korang paham x??kalo korang xgelak at the end of this story aku xtau la korang ni jenis lambat pikap ke ape....hahahahaha

Perjalanan nak jumpa supervisor


adeh...akhirnye dpt gak aku tgk technical paper aku...mulenye aku jmpe supervisor aku jumaat lepas n die suh aku jmpe die blk kelmarin, ari selasa tp die de hal lak...smlm pn kne delay sbb die de meeting lak...so die suh la aku jmpa die pg td...lagi sekali die ckp xsiap abis lg bace paper aku...sadis tol bgn pg2 dtg fak tp xjd jmpe supervisor..die ckp die akn msg bile da siap bace...huhuhu


ok utk menghabiskan masa sementara tunggu tutor EIS 10.30 am ni aku lepak la jap kat kafe..pekena temosa+kuih bakar+teh ais (ni awek aku belanje..hehehe) 1 round...tutor abis awal lak arini..so aku jln2 dlu keliling S&T sambil tunggu supervisor aku sms tp xdpt2 sms dr beliau..huhu so aku pn pe lg nga bosan ni aku pn g la JJ Bukit Raja jap..


alang2 da duk kt JJ ni so ktorg pn lunch kt sini jela...hampeh!mahai nk mampuih mkn kt food court die..da la ckt!huh!!xp2...da masuk perut pn sume 2...sambung balik cte ni...br je pas amek makanan n duduk tbe2 henponku bergegar..buzz3!! oww from my supervisor...msg nye berbunyi gini:

"Ok blh ambil paper awk. Skrang"

pergh...time2 cmni la die nk msg...huhu aku pn ckp la aku dtg lmbt ckt...


blk dr JJ aku trus g fak...trus panjat tingkat 14 n smpi2 dpn bilik die, pintu lak kunci..huhu xp2 aku pn g la solat dulu...pas solat aku g bilik die balik n dpt la jmpe die...ssh kn nk jmpe supervisor aku yg bz gle ni...huhu da jmpe pe lg trus kne komen r paper aku ni...tp sib bek la xtruk sgt...cme yg dpn2 2 je yg kne komen...n lg skali paper aku kne tukar tajuk lg la...xp2 small matter beb...yg big matter skang ni aku kne tmbh lg sub topic lam methodology n discussion...huhu

Bila kerajinan menjelma

kekhusyukan menjawab soklan

semalam kelas EIS as usual lecturer suh la wat tutor tuk antar arini..b4 ni xpnh2 pn die mtk suh antr tp ntah pe mimpi die suh antr lak stat tutor laz week..so smlm pas mkn n men2 tenet jap aku pn wat la tutor yg sie suh wat ni...nk dijadikan cerita nye la..al-maklum la aku kt lam kuliah bile da lame2 + xsmpt nk salin note ni mule la aku ilang fokus nye...so pe yg lecturer ckp sal tutor pn aku da xdgr dah..hahaha

ok sambung balik sal wat tutor ni...punye la khusyuk aku jawab soalan tutor ni smpi 1 soalan tu aku xkonpius sbb soalan 2 cam x diajar lg lam kuliah pg smlm...so aku pn g la ty housemate aku yg 1 kuliah gn aku gak..bile aku ty die ckp die jawab smpi no 6 je...aku pn pelik coz soklan 7 n separuh soklan 8 leh je jwb...rupe2nye lecturer suh jwb smpi soklan no 6 je!ceh, hampeh tol!!bile time aku rajin ni la nk terlebih jwb nye...ble time mls haram 1 soklan pn aku xjwb!yela da xpyh antar kn...hahaha

so moral of da story stay focus in lecture!

Wednesday, March 24, 2010

Tukang sapu Microsoft

emm..aku nk bg korg cerita lawak r 1..hehe jom layanzz...Zzassss

anak sape ntah aku amek ni..hihi


Seorang wanita memohon jawatan tukang sapu di Microsoft. Pegawai disitu telah mengadakan temuduga dan meminta wanita itu menunjukkan caranya membersih lantai.. Lalu dia mengatakan "Anda diterima bekerja... berikan email anda, kami akan mengirim maklumat yang diperlukan."

Wanita itu menyatakan yang dia tidak memiliki komputer dan juga email. Penemuduga terus mengatakan bahawa tanpa email.. wanita itu tidak boleh diambil sebagai pekerja... Wanita itu menerima keputusan itu dengan rasa kecewa dan hanya memiliki USD 10. Lalu dia pergi ke Supermarket terdekat dan membeli 10 kg sayur... Lalu dijualnya sayur tersebut dari pintu ke pintu dan habis dalam masa 2 jam saja...

Dia mendapat untung sekali ganda.. Lalu diulanginya kerja tersebut dan menjadikannya sebagai pekerjaan tetapnya.. Setelah beberapa waktu.. dia mampu membeli Lamborghini dan mengembangkan perniagaannya dengan membuka beberapa supermarket di US...

Suatu hari.. dia terlintas untuk mengambil insuran untuk diri dan keluarganya... Dipanggilnya penjual insuran datang kepejabatnya.... Setelah bersetuju... Penjual insuran berkata..

"Minta email Puan..."


"Oh.. maaf saya tidak ada komputer dan email" jawab wanita itu

Penjual Insuran terkejut dan berkata "Aneh.. Puan mempunyai perniagaan yang besar, tapi tidak mempunyai komputer dan email. Bayangkan apa yang Puan boleh lakukan jika Puan memiliki komputer dan email."

Wanita itu menjawab:
"Jadi tukang Sapu di Microsoft"

Sunday, March 21, 2010

Peringatan bagi kaum wanita


geli??bese je aku tgk...hahaha ni baru je gmbr..japg korg tgk la lak vdeo die...agk menggelikan gak r...huhuhu jgn konpius ni bkn breast cancer..menurut mamat indon cte pnjg lebar kt ats 2 die ckp ni berpunca dr pakaian baru (most specific pakaian dalam la) yg baru beli trus pakai je...x basuh dulu b4 pakai...so bagi sesape yg mls2 bsuh baju baru beli 2 insaf2 la...sile la rjin2 bsuh dulu baju korg yg baru beli 2...xkire la laki ke pompuan...dah aku mls nk cte lebih2...korg pk la sndri...jom layan vdeo ni..Zasss!!

Saturday, March 20, 2010

Chewing gum banned in Singapore...funny!!

Rasanya ramai yang dah tahu chewing gum is a banned stuff In Singapore. Cakap pasal chewing gum danSingapore nie...
Ada satu cerita, PM Singapore pegi keThailand, dia makan malam dengan Raja Siam. Mula-mula diorang makan udang, PM Singapore tanya kat Raja Siam lepas makan udang, apa orang Thailand buat dengan kulit udang?

Raja Siam jawab : Kami tak buat apa. Kami buang aje.

PM Singapore : Ooo kat Singapore, kami recycle kulit udang jadik keropok udang, lepas tu kami eksport ke Thailand.

Lepas tu diorang makan limau plak. PM Singapore tanya lagi : Lepas makan limau, apa orang Thailand buat dengan kulit limau??

Raja Siam jawab : Kami tak buat apa, kami buang aje.

PM Singapore : Ooo kat Singapore, kami recycle kulit limau jadik Jus Limau, lepas tu kami eksport ke Thailand.

Last sekali, diorang makan chewing gum. Seperti biasa PM Singapore pun tanya : Apa orang Thailand buat dengan chewing gum yang dah dimakan??

Raja Siam jawab : Kami tak buat apa, kami buang aje.

PM Singapore : Ooo kat Singapore, lepas makan chewing gum, kami recycle jadik kondom, lepas tu kami eksport ke Thailand.

Raja Siam plak tanya: Apa orang singapore buat dengan kondom selepas digunakan??

PM Singapore jawab : Kami tak buat apa, kami buang aje.

Raja Siam : Ooo kat Thailand, lepas guna kondom, kami recycle jadik chewing gum, lepas tu kami eksport ke Singapore.

Erk! Muka PM Singapore jadik merah padam dan sebaik saja PM Singapore Balik ke negaranya, dia terus ban chewing gum di Singapore, sampai sekarang! Itulah kisahnya, kenapa chewing gum di-ban kat Singapore.

Another weird food




ermm...yucksss!!!tgk da last picture...npk cm drumstick lak...huhu

waiting for next tuesday...


emm....pe la nasib technical paper aku neh...pas jumaat td sent to my supervisor...die ckp "give me at least one day" tuk bc bnde alah 2...so mkne nye next week la br aku dpt blk...nk kne sembur ke hape ke 2 tgu next week...tp next monday die xd...de kursus ke meeting aku lpe la...tp die mmg xd kt fak isnin ni...so tpkse la tgu next tuesday...huhu

Monday, March 15, 2010

From Paris with Love


today (actually yesterday bcoz now already monday) i went to JJ Bukit Raja with my cousin...actually he came from Terengganu with my uncle on Friday...then he asked me to bring him somewhere to buy some VCD so brought him to JJ...since he never have a chance to watch movie so he asked me to bring him once la...actually we got in to JJ was already late about 3pm...so after settled all the messy stuff we went to the cinema...now it's about 3.40pm...since we want to get back home early so we need to find a.s.a.p. played movie la...


there u go...long queue...well, today is sunday so phm2 la...then my eyes looked for the screen above the tix counter to find a movie...YES!!i got it...there r 2 movies played on 3.45pm which r Percy Jackson and the Lightning Thief n From Paris with Love...but now already time...huhuhu ok never mind...thanks girl for giving us passing u....we chose to watch the 1st one then i asked the cashier 4 da movie n she said that movie already sold out...huhu i have to choose the 2nd one...on that time in my mind i just remember that movie was Paris Love not From Paris with Love...i felt soooo weird to choose that movie bcoz my 1st impression about the movie it was a love story...n of course la it sooo weird to watch with a GUY!!huhu


faster2!!we must hurry!!it's already too late!!!then we got in to the hall about 4pm....damn!!who r u guys??how can u sit on my seat??wtf!but u'r really lucky bcoz there were lots of empty seat over there...forget about them...i entered the hall the movie has started...a bit strange bcoz that movie looks like an action movie...i don't know anything about this movie b4...i never watch the trailer...poster...n wat so eva la even the title also i don't know...how bad am i...??huhuhu it's ok bcoz the movie seems to be interesting....not the love story movie like what i was thinking b4...cool...hehehe


ok...now the synopsis...A personal aide to the U.S. Ambassador in France, James Reese (Jonathan Rhys Meyers) has an enviable life in Paris and a beautiful French girlfriend, but his real passion is his side job as a low-level operative for the CIA. All James wants is to become a bona fide agent and see some real action. So when he's offered his first senior-level assignment, he can't believe his good luck - until he meets his new partner, special agent Charlie Wax (John Travolta).

A trigger-happy, wisecracking, loose cannon who's been sent to Paris to stop a terrorist attack, Wax leads James on a white-knuckle shooting spree through the Parisian underworld that has James praying for his desk job. But when James discovers he's a target of the same crime ring they're trying to bust, he realizes there's no turning back...and that Wax himself might be his only hope for making it through the next forty-eight hours alive.


ok i don't want to tell all the story bcoz it will be too long...so for those who haven't yet watch this movie, u need to watch it for by ur own la...hahaha

Saturday, March 13, 2010

Camera oh camera


what??digicam?talk about this stuff i have a funny story la...my brother borrowed my aunt's camera..n last CNY holiday he went back home n returned the camera la...then he went to kedah for his fren's wedding...

on sunday morning my aunt called me asking about the camera...she asked for the charger...she said that the digicam comes without the charger to her but the camera already at shah alam because my uncle want to borrow the camera...her daughter brought it on the previous night (saturday night la...) but she don't asked for the charger b4 her daughter came back to shah alam...she asked me to bring the charger here...on the last few hour i did searched for the house to find the charger..i called my brother but he never answered...maybe he busy working...so i sent him a message hope he reply la....i waited for few hours but still have no answer from him..arghh!!!i'm getting crazy...i called him back but still no answer...

ok now 7pm...3 n half hours b4 my depart to shah alam...i got an idea!!hahaha i went my laptop and on the ym hoping that he online...but stilll frustrating....next i went to facebook...yeah i got him!!!!he was onlined!!hehe but he on the ideal mode...so i still can't reach him yet...huhu but i sent him msg tru facebook chat...n about half an hour he replied me...u know what his answer???the charger with him!!arghh!!!!!tension2!!!i spent all the day finding that stuff n at last i knew that stuff was with him...i told my mom n she asked me to tell my brother to post the charger to my uncle a.s.a.p because he will go to japan for biz trip n need the camera...then i told my brother la....my mum asked me to close my mouth so that my dad don't know about this...if he know, he will start to membebel2 la....so i shut my mouth up...

last week i met my uncle at Bigfood Restaurant (the last entry i posted b4)...then i talked to him la about the charger...he said my brother don't post it..but he don't mind about that because he borrowed his company's digicam charger...when he came home to charge the battery one strange thing happened...the camera didn't show any reaction...he check the camera out la...n what he found????there's no battery inside it!!!so it useless to have a charger without battery....wow!!!my brother is sooo goooood la....he took out the charger n battery out of the camera so nobody can use it....hahahahahaha so moral of the story...if u lent someone stuff..make sure u check it back after he/she return that stuff...maybe he/she forgot to give the unseen stuff like battery on the above story...so..renung2kn dan slmt beramal :DDDD

Weird food

ok...what do u think about 'roti bun' above??as we can see there are lots of 'anak tikus' there...wow!!how can u eat that bun???hahaha..funny!! there are lots of weird food in this world if u ask from 'pakcik Google'....this one for me the most 'geli' one to eat la..haha check it out

Home in a cave

hello...this entry i want to talk about house or home...do u ever wonder to built a home in a cave???sound so weird right...but all people in this world have their own style of building houses...so here i want to share with u all guyz about this weird place for building a house..IN A CAVE!!!hahaha




check it out

Wednesday, March 10, 2010

Bigfood

this time my younger brother's turn to spend his salary treating me for dinner...hahahaha ok this time we have dinner at Bigfood Restaurant...western meal time...lol


wif my couzen

my bro n my sis...thanks to him for the dinner

hana n zara

waiting for the dishes

yeay!i got my steak!!hoho

my uncle n his wife

lamb steak

mine!!i forgot its name...enough for me to say it's a steak...lol

Paradise Restaurant

last few weeks on CNY i went home...without any notice, my brother had plan to have a dinner outside at Paradise Restaurant on the day i reached home...bcoz he already had his first salary that month so he did treat us the dinner...wow!!i like!!haha here some photos i upload for you to see.....


meals for the dinner

my mom n my sis n also my youngest bro

parts of family

my sis (kakak a.k.a jie)

syaamil

my bro...thanks to him for the dinner

my mom n my sis (actually that day also her birthday)

the forth n the last

burp....alhamdulillah....hoho

Sponsor Links

Learn Photoshop In Just 2 Hours
Master The Basics Of Adobe Photoshop In Under 2 Hours With Easy To Follow Instantly Accessible Online Video Tutorials!
Need to see to believe!
http://www.learnphotoshopnow.com

The CopyCat Cookbooks: Fast Food Recipes
Over 500 Recipes From All Of America's Most Popular Restaurants And Fast Food Chains
Great Sales Page - Great Value - Wide Open Niche!
http://www.fastfoodrecipes.net

Complete Guide To Making Money While You Sleep
330-page EBook (over 115,000 Words)
Absolutely Packed With Info And Ideas On All Aspects Of Making Money While You Sleep!
http://www.money-while-you-sleep.biz/complete-guide.html